Cursillo

Templomunkban 2014 májusában alakult cursillos közösség, egy-két frissen végzett helyi testvérből, valamint a városból és a környező falvakból hozzánk csatlakozó, néhány régebben végzett cursillistából. Mint minden cursillos kiscsoportba, ide is azokat a testvéreket várjuk, akik már jelentkeztek és részt vettek cursillon, vagyis egy hosszú hétvégén valahol az országban: pl. Budatétényben, Máriabesnyőn, Tihanyban, Kőszegen.

Minden hónap harmadik keddjén találkozunk a Barátok templomában, 10-15 fős létszámmal, tanulunk – beszélgetünk – imádkozunk. Minden alkalomnak van egy házigazdája, aki felkészül egy adott témában és levezeti az estét.

Ha szükség van rá, igyekszünk cselekvő szeretettel is segíteni egymásnak és a környezetünknek. Részt veszünk régiós és országos találkozókon, melyeken a testvéri találkozás örömét, vidámságát, és a testvéri szeretet erejét különleges módon megtapasztalhatjuk.

Feladatunk, hogy minél több embert megszólítva eljuttassuk és átadjuk az Örömhírt, célunk, hogy “Magyarország újra keresztény legyen”.

A Váci Egyházmegye cursillosainak portálja:
http://www.vacicursillo.hu/